Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häftig toaupplevelse på macken i Stugun

Kundtoaletten på macken i Stugun är inte som andra toaletter. Öppna dörren och stig in bland loppisfynd, längdskidor, tavlor, visitkort och tidningsurklipp

Macken OK/Q8 ligger längs 87:an i Stugun och drivs av Carola Engström. Hon tog över macken från sin pappa 1998 och bestämde redan då att hon ville satsa mer än vad han hade gjort.

– Då byggde vi till en toalett och där nånstans började det, säger hon.

På väggarna hänger alltifrån t-shirts med trycket "Stugen e toppen" till visitkort från passerande gäster, bonader, en stickad vante och ett renhorn. En husmodern-tidning från 1949 finns också för den som är intresserad av nostalgisk läsning.

– Någon började med att sätta upp sitt visitkort och sen har det fortsatt, nu är det massor på väggen. En gång fick jag ett visitkort på posten som vi ombads sätta upp. Personen som skickade hade varit på toaletten tidigare men inte haft med sig sitt kort då, säger Carola Engström.

Trots att den roliga inredningen på toaletten kan verka lockande för en tjuv är det aldrig något som försvunnit.

– Aldrig under alla år, snarare tvärtom att folk kommer med saker till oss som de tycker passar och vill att vi ska ha på toaletten. Vi städar på morgonen och när vi går dit sen på kvällen ser det alltid lika fint ut.

Klotter har de också varit förskonade ifrån, nästan.

– Det var ett barn en gång för flera år sedan som hade klottrat men ångrat sig. Då lämnade han 50 kronor och en lapp där det stod " ursäkta för att jag klotrat", felstavat. Den lappen har jag sparat och den sitter där inne på väggen nu, säger Carola Engström.

En hel del kändisar har också tittat in och gjort toalettbesök under åren, bland annat The Ark.

– The Ark kände jag inte ens igen men personalen gjorde och det var kul. Många som tittar förbi skriver i dassboken också, säger Carola.