Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hadelöv höll nästan rent mot Rögle

Annons


Rögle föll med 1–2 mot Skellefteå som satsade defensivt och hade bäste spelaren i sin målvakt.

Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv hade fullt upp och särskilt i den andra perioden fick han jobba hårt för att freda sitt mål.

Han släppte in Mathias Tjärnqvists 1–0 efter 26 minuter men sedan var det stopp.

-De öste på i andra, och nyckeln till segern var att de inte fick något mål. I sista perioden hade vi full kontroll, sade Andreas Hadelöv.

Det var ingen sprudlande hockey. För första gången kändes det avslaget i Rögles hemmaarena.

Spelarna, särskilt Rögles, hade problem både med passningar och puckbehandling.

Skellefteå backade hem och satsade på kontringar men laget lyckades inte spräcka nollan förrän efter halva matchen.

Då kvitterade Erik Forsell och strax efteråt blev det 2–1 genom Pavel Skrbek. Han slog in en retur, helt omarkerad och det var en grym miss av Rögle-försvaret.

Men målen fick hemmalaget att vakna igen. Precisionen i skott och pass var inte den bästa och när det glödde till tätade Hadelöv kassen.

-Det var tacksamt att stå när vi fick i gång defensiven. Men det var inte meningen att vi skulle spela så defensivt. Men i andra handlade det bara om att hålla dem borta. Nu lyckades det, men det är väldigt lätt att det slinker in en puck.

Och i takt med att tiden rann i väg så sjönk stämningen.

Rögle var piggast i den första perioden, och när Kenny Jönsson sköt i stolpen redan efter några minuter var Skellefteå pressat.

Båda lagen har överraskat och ligger på den övre halvan av tabellen.

-Framför allt har Rögle gjort det. Att de spelar så bra på bortaplan visar att de kanske går till slutspel eller i varje fall klara sig kvar i elitserien. Vi ska fortsätta som vi gör och har en växel till att lägga in.

Konkurrensen om Skellefteås mål mellan Hadelöv och Nicklas Dahlberg är hård.

-Precis som det ska vara. Man måste nästan hålla nollan för att vara säker på att få stå i nästa match. Nu släppte jag ett mål, men jobbet som jag gjorde när Rögle högg som värst var nästan som att hålla nollan.

Mer läsning

Annons