Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade vapen på sig i tingsrätten

"Jag ska döda dig, du ska passa dig så att jag inte ser ditt ansikte".
Den 22-åriga mannen döms för att bland annat ha hotat en polis.

Mannen skulle omhändertas och vid det tillfället gjorde han sig skyldig till våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman. Händelsen inträffade i juli 2013 i Östersund. Mannen krängde kraftigt med kroppen för att förhindra att poliserna skulle kunna omhänderta honom. 22-åringen erkände brottet men på grund av bristande minnesbilder kunde han vare sig förneka eller erkänna att han hotat en av poliserna.

Han ska bland annat ha sagt: "Jag ska döda dig" "Du ska passa dig så att jag inte ser ditt ansikte" "Jag kommer att komma ihåg ditt ansikte" "Östersund är litet, fattar du".

Mannen döms också för två andra brott i mitten av mars 2013. Han döms för vapenbrott för att ha haft tårgasspray utan att ha rätt till det. Vid samma tillfälle ska han också ha haft på sig en kniv utan att ha haft rätt till det.

Händelsen utspelade sig när 22-åringen befann sig i tingsrätten i Östersund.

22-åringen döms för totalt fyra brott och får dagsböter, 80 å 150 kronor, i påföljd.