Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade 20 liter egentillverkad sprit

Mannen stod åtalad för misshandel. Han döms för att ha tillverkat mäsk.

Annons

En man i 45-årsåldern stod åtalad för olaga hot, misshandel och brott mot alkohollagen.

Offren, en kvinna och en man, påstod att 45-åringen ska ha hotat att prygla och slå ihjäl mannen. 45-åringen ska även ha tagit stryptag på kvinnan, knuffat in henne i dörrar, kylskåp, skrivbord och tryckt ner henne på golvet.

Mannen som ska ha blivit dödshotad lämnade en trovärdig berättelse under förundersökningen. Att han är mer trovärdig än 45-åringen, som förnekar brottet, räcker däremot inte för en fällande dom. Kvinnans vittnesmål kan inte ses som trovärdigt då hon vid tillfället det ska ha inträffat var kraftigt berusad och vid förhöret dagen efter var bakfull.

Kvinnans berättelse om 45-åringens misshandel av henne räcker inte heller till en fällande dom eftersom hennes uppgifter dels skiljer sig från varandra vid olika tillfällen. Och som ovan att hon var bakfull och möjligen fortfarande berusad vid förhöret.

45-åringen döms däremot för olovlig befattning med sprit och brott mot alkohollagen då han tillverkat mäsk i hemmet. Han döms till 5 200 kronor i böter.