Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hackat SD-register utlagt på nätet

En lista på tusentals personer som visat intresse för Sverigedemokraterna har efter en hackerattack lagts ut på internet.

Händelsen är polisanmäld och sidan kan nu stängas.


I en internetattack under helgen kom hackare över ett register om över 5 700 personer som visat intresse för Sverigedemokraterna. Att uppgifterna funnits tillgängliga kritiseras hårt och Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist kallar det en miss. Samtidigt säger han att de som registrerat sig med hjälp av formuläret har ett eget ansvar.


– Fyller man i ett formulär måste man förstå att man har lagt ut informationen på nätet, säger han.


Uppgifterna har lagts upp på en sida på webbhotellet PRQ:s servrar. PRQ förser Wikileaks med webbutrymme och har tidigare huserat nedladdningssidan The Pirate Bay. Webbadressen till listan är registrerad i en av Pirate Bay-grundarnas och PRQ:s namn, men Mikael Viborg på PRQ förnekar att de står bakom sidan. Dock bekräftar han att uppgifterna ligger på deras servrar och att en av deras kunder lagt ut registret.


– Strider det mot personuppgiftslagen och kunden inte tar ned det så gör vi det. Det är tråkigt om det här har kommit ut och det är tråkigt med åsiktsregistrering, säger Mikael Viborg.