Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnastikhall i samband med ishallen

Det är inte bara issporterna som ska få sina behov lösta på stadsdel Norr i Östersund. Gymnastiksporten kan bli nästa sport att få en hall på området.

Annons
– Vi har tänkt oss att samordna en gymnastikhall tillsammans med ishallen, säger Thomasson som är ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Hon vill se att alla parter gör sitt yttersta för att skapa en ny gymnastikhall på stadsdel Norr.
– Vi ska titta på om det går att göra så, att bygga ett så stort hus så att både ishockey och gymnastik får plats.
Thomasson berättar att det finns städer som har ett sånt koncept.
– Leksand har en sån lösning. Men det handlar framförallt om ekonomi.
Tanken från början var att bygga ut Sporthallen och därmed tillgodose både basketens och gymnastikens behov. Även om Thomasson och kommunen fortfarande är öppna för en sån utbyggnad, pekar en del på att det inte går.
– Utrymmesmässigt blir det svårt. Men basketen kan lika gärna tänka sig att spela sina matcher i den nya ishallen.
Frågan är dock hur smart det är för Jämtland att lägga hemmamatcherna i ishallen. Dels tar det tid att bygga upp trägolvet, dels blir ÖHC, ÖIK och de andra ishockeylagen drabbade när de tvingas satt ställa in sina träningar den kvällen.
– Det här är en lösning de gjort på andra ställen. Det finns också andra isytor, till exempel Klanghallen. Och ett golv kan man lägga på två timmar.
Den projektgrupp som är utsedd att leda ishallsarbetet omfattar bland annat politikertrion Carina Zetterström, Annsofie Andersson och Karin Thomasson.

Mer läsning

Annons