Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasiet inget för alla

När jag läste Rosita Moes debattartikel i LT 16 december skrev hon det jag många gånger tänkt, att det i dag måste vara svårt för elever från landsbygden att hitta bra förutsättningar för att gå gymnasium på annan ort.

Allt var inte bättre förr men en sak var bättre nämligen Landstingets elevhem. Det fanns tre elevhem i Östersund som tog emot cirka 50 elever var. Där ingick boende (inkl. sänglinne) frukost, middag och kvällsfika, måndag till och med torsdag. Och hör och häpna, kostnaden för det boendet täcktes helt av studiebidraget och inackorderingstillägget.

Våra barn födda 1961, 1964 och 1971 trivdes utmärkt med detta boende - och vilken trygghet det var för både eleven och föräldrarna. Min undran är om någon huvudman (gymnasieförbundet?) kan ta tag i frågan om någon form av gruppboende för i första hand förstaårselever?

Tror mig veta att skidgymnasiet i Järpen har elevhem, vem är huvudman där? Kanske är den här frågan aktuell och under utredning, jag vill bara tala om hur bra det kunde fungera och hur viktigt det är att ungdomar får ha trygghet i samband med sina studier.

.

Laila Lindström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel