Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasieskolan blir ett vattentorn

Tomten är reservmark för en framtida gymnasieskola. Nu planeras ett 40 meter högt vattentorn att byggas där istället.

Skogsområdet mellan Torvalla centrum och E14 kan komma att ge plats för fler småindustrier, kontor och mindre serviceverksamheter. Det är i alla fall de planer som Östersunds kommun arbetar med just nu i ett så kallat programförslag för framtida satsning i Torvalla mellan Brosslarvägen och Basvägen.

Dessutom är ett 40 meter högt vattentorn en behövlig satsning enligt kommunen för att förbättra vattenförsörjningen till de boende i Torvalla. ”I den nya detaljplanen ska stor vikt läggas på utformningen av vattentornet så att det blir ett positivt inslag i stadsbilden”, påpekar tjänstemännen i sitt förslag.

Ur förslaget till ny detaljplan:

”Längs Basvägen skall ett 20 meter brett området med vegetation sparas på kvartersmark. Ett motsvarande område, fast 30 meter, föreslås längs planområdets södra del, utmed gränsen mot befintlig värmecentral och tryckstegringsstationen. Utöver detta bör så mycket som möjligt av den befintliga vegetationen på kvartersmark sparas när tomterna tas i anspråk”.