Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gustav Larm

Gustav Larm är död. Två veckor efter sin 85-årsdag lämnade han livet stilla efter en kort tid på sjukhus.

Annons

Det blir tomt i familjen. Det blir tomt i vänkretsen. Det blir tomt på gården i Lunne. För där fanns hörnstenarna i Gustavs liv. Familjen, vännerna, gården och djuren.

Men eftersom han var mer intresserad av andra än sig själv tog Gustav det nära livet som avstamp för en stor och livslång nyfikenhet på andra människor, andra sammanhang och andra uppfattningar. Han hade definitivt egna åsikter om saker och ting, men var en i ordets rätta bemärkelse vidsynt person som tog det för självklart att människor finns till för att hjälpa varandra. Han hjälpte många i sitt långa liv.

Följaktligen var Gustav också en föreningsengagerad människa. Som företagare i jordbrukskooperativa sammanhang. Som politiskt intresserad i Centerpartiet. Som nykterist i logen. Idrotten utövade han upp i 40-årsåldern och tävlingsengagemanget följde med till tv-fåtöljen livet ut. Vinterstudion var skräddarsydd för honom.

Men det blir lite futtigt att försöka beskriva Gustav Larm med att rabbla årtal och uppdrag. För det är ju personen det blir tomt efter. En i högsta grad levande människa som lämnar bilder efter sig.

En livskamrat och make till Margit i 70 år. Sinnebilden av stabilt teamwork genom ett helt liv.

En snäll och klok pappa som fanns där när det behövdes hela livet och som var lika förtjust i smågodis som barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen.

En morgontrött mjölkbonde lutad över tidningen mycket längre ut på kvällen än han borde. Han läste som han sprang medeldistans. Uthålligt, länge och i ett jämnt tempo.

En målmedveten och modig företagare, som använde sin tid i generationsföretaget till att utveckla klokt och ekonomiskt riktigt.

En svärfar som det var lätt att skratta med.

En morfar och farfar som fanns bokstavligen nära.

Han fattas oss alla.

Bosse

Mer läsning

Annons