Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafsson kan få OS-biljett – trots allt

Han tvingades se prestigemötet mot New York Rangers från läktaren efter knäskadan.
Men den här veckan ska Erik Gustafsson, 25, vara tillbaka på is - och han är fortfarande aktuell för OS.
– "Poppe" frågade hur jag ställde mig till att bli inkallad, säger han.

Philadelphia Flyers klev av morgonvärmningen i Madison Square Garden i söndags.

Fem spelare tvingades dock kvar på isen.

En av dem var Erik Gustafsson.

Istället för att ladda för match väntade några stenhårda skridskoövningar.

En knäskada har hållit honom borta sedan 21 december – men en comeback är nära.

– Det var kul att vara tillbaka och träna på is med grabbarna. Det var långt de två veckorna när de var på bortaresa och jag var hemma själv i Philadelphia. Det var lite segt, säger han.

Det var i ett möte med Columbus som smällen kom.

– Det kom en två mot etta mot mig, forwarden vek av mot mitten så blev det knä mot knä. Då tänjde jag ut yttre ledbandet på knäet.

Smällen tog illa – men det hade kunnat vara värre.

– Jag hade lite tur. Nu har det varit mycket fokus på kondition och att försöka få tillbaka styrkan i knäet. Efter det handlar det om att bli lite mer bekväm ute på isen, för det känns lite instabilt.

Den första smällen var tung.

I förra veckan levererade förbundskapten Pär Mårts nästa: När OS-truppen togs ut fanns inte Gustafsson med trots att han var med och ledde Sverige till VM-guld i Globen.

– Det var ingenting jag hade förväntat mig, att få spela OS utan det hade varit en bonus. Men, lycka till alla grabbar som är med. Skulle något hända kan Mårts alltid ringa.

Har du kontakt med Mårts?

– Ja, det är e-mail och något telefonsamtal med Mårts och "Poppe" (Peter Popovic, assisterande förbundskapten) under säsongens gång. De gör ett bra jobb.

Kan man säga att du är reserv?

– Ja, jag tror det. Jag vet inte om de gått ut med listan ännu. Poppe frågade hur jag ställde mig till att bli inkallad. Men det krävs nog ett par skador innan jag blir aktuell.

Hur känner du inför om det skulle bli så?

– Då får man bara njuta av stunden. Det är en dröm som skulle gå i uppfyllelse. Man har ju tittat på OS sedan man var liten. Speciellt har man ju OS 1994. De bilderna sitter ju i skallen. Det hade varit oerhört roligt.

Just nu ligger fokus på att komma tillbaka så fort som möjligt.

– Jag är med här på bortaresorna ett tag till, så hoppas jag få vara med och spela om ett par dagar, säger Gustafsson.