Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafs fortsätter att gäcka länslagen

Krokom/Dvärsätts förhoppningar om att närma sig topptrion fick sig en rejäl törn då det bara blev oavgjort borta mot Gustafs.
– Det känns omöjligt nu, säger Tommy Martinsson.

Annons

DM-finalen mot ÖDFF tidigare i veckan gick till förlängning och straffar, och kanske var det den som satt kvar i benen hos K/D-tjejerna.

– Ja något var det ju, för det var riktigt dåligt spel i dag, säger tränaren Tommy Martinsson, vars lag ändå tog ledningen tidigt genom skytteligaledaren Tabita Chawinga.

Men hemmalaget kvitterade på straff efter 25 minuter.

– Vår spelare tar den på bröstkorgen på linjen, och domaren dömer straff. Om det är hands ska det väl vara målchansutvisning i så fall, så jag förstår inte riktigt.

K/D skulle ändå gå till pausvila i ledning efter Danielle Aus 2–1-mål.

– Det kändes ändå ganska lugnt även om vi absolut inte spelade särskilt bra.

Men med kvarten kvar kvitterade Gustafs på hörna, och med bara fem minuter kvar fick en frispark från långt håll en knepig studs, och ställde målvakten Christine Dineson, som i övrigt var K/D:s bäste spelare.

K/D gick genast ner på tre backar och flyttade upp laget, och i minut 90 kvitterade Danielle Au på straff. Chans till segermål på tilläggstid fanns också men K/D fick nöja sig med oavgjort, och två missade poäng i jakten på toppen.

– Vi ska ju gå för det ändå. Man blir ju besviken direkt efter och tjejerna kan mycket bättre, men det var ju ändå poäng.

Bara en poäng vardera har det blivit för K/D och ÖDFF i mötena med dalalaget Gustafs.

– De är svåra att möta. De spelar med fem backar och skickar långt och har två duktiga spelare där framme. Det är kanske inte världens roligaste fotboll, men de tar ju sina poäng, säger Tommy Martinsson.