Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustaf Moe

Gustaf Moe, Föllinge, har avlidit i en ålder av 75 år.

Han föddes som andra barnet i en syskonskara på fyra i Bakvattnet. Som sjuåring flyttade han tillsammans med dem till Häggsjövik.

Tidigt började han arbeta i skogen och senare utbildade han sig till grävmaskinist och arbetade på olika anläggen.

År 1958 träffade han sin blivande fru Ingrid. De gifte sig 1960 och flyttade runt på olika arbeten innan de bosatte sig i Föllinge. Gustaf blev bygden trogen under resten av sitt liv. Han hade ett starkt politiskt och fackligt intresse och var engagerad i en mängd olika föreningar fram till sin bortgång.

Som naturintresserad var jakt och fiske ett stort intresse och många var de kvällar han antingen tillbringade på skjutbanan i Föllinge som bland annat skjutinstruktör, i sin båt på Lövsjön eller i Lövsjöströmmen med sitt spö. När Gustaf blev pensionär engagerade han sig sin vana trogen aktivt i PRO där han och hans vänner var drivande. Gustaf blev änkeman för sju år sedan då hans Ingrid gick bort. Han hade då redan innan fått sin diagnos men kämpade på och fick några bra år.

Han var en social person och hans bekantskapskrets var mycket stor och betydde mycket för honom, framförallt efter Ingrids bortgång. Denna sommar gjorde sig sjukdomen påmind igen och den sista tiden fick han vård på Östersunds sjukhus och Solbacka ålderdomshem i Föllinge.

Barnen med familjer