Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunvor Movérare

Gunvor Movérare, Blomstergården, Krokom har avlidit i en ålder av 86 år. Närmast anhöriga är barnen Morgan och Åsa med familjer.

Gunvor var dotter och enda barnet till Algot och Therése Aronsson. Hon växte upp i Offerdal och bodde tillsammans med sina föräldrar i Önet och Olden.

I unga år jobbade Gunvor som piga hos "Nisch Pers" i Änge. Det var många glada minnen från den tiden som hon gärna berättade om.

Så småningom utbildade hon sig till lärare i Härnösand, ett yrke som följde henne genom hela yrkeslivet. Hon tjänstgjorde som lärare ibland annat Funäsdalen, Tulleråsen, Landön, Bångåsen och Ytterån.

I början av 50-talet träffade hon sin blivande make Christer. De gifte sig 1954 och bosatte sig i Tulleråsen, Offerdal. Gunvor var verksam som lärare i Tulleråsens skola ända till dess nedläggning i slutet av 60-talet. Det här var en tid i hennes liv som hon ofta återblickade till.

1971 stod det nybyggda huset i Nälden klart. Tillsammans med maken Christer, skapade hon ett ombonat och gemytligt hem.

Gunvor blev änka 1989. Året efter blev hennes sista inom skolans tjänst.

Några år efter pensioneringen träffade hon Härje, en levnadsglad person som betydde mycket för Gunvor och den övriga familjen. Härjes stöd och omvårdnad kan inte med ord beskrivas. De sista åren i hennes liv vårdades hon på Blomstergården, Krokom.

Gunvor var vänfast och mån om andra. Hon tyckte om att umgås med människor i alla åldrar. Hon tyckte mycket om att resa och möta andra kulturer.

Hon älskade att berätta eller lyssna till när någon berättade om dråpliga situationer. Hennes uppiggande skratt kommer alltid att finnas med oss.

Saknaden och sorgen efter Gunvor är stor. Men alla gemensamma upplevelser och minnen kommer för alltid att finnas i våra hjärtan.

Familjen