Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar Sandberg vill sitta kvar

Gunnar Sandberg vill sitta kvar i riksdagen ytterligare en mandatperiod. Men om det blir så, bestämmer han inte själv. Det är upp till väljarna.

Annons

– När Marie Nordén slutar borde en av oss få vara kvar i riksdagen, säger han. Det är också viktigt att LO får ha kvar sitt mandat som jag sitter på i dag.

Gunnar Sandberg kandiderar till sin fjärde mandatperiod i riksdagen för Socialdemokraterna.

– Jag kandiderar som fackligt namn och det är facken som nominerar mig, säger han.

Han menar att han suttit i riksdagen under tre mandatperioder, varav två i opposition, och han tycker det skulle vara spännande att få vara med i majoritetsställning.

– Den erfarenhet som jag har och det kontaktnät som jag har byggt upp borde vara en fördel. För varje mandatperiod som går, det är viktigt att tänka på, så tappar vi LO-mandat i riksdagen. Alltså LO–folk med den fackliga bakgrunden, så ser det även ut i kommunerna.

Socialdemokraterna som är ett så stort parti borde ha plats för lite LO-folk, slår han fast.

Är det någon ministerpost du siktar på?

– Nej, inte alls, jag har aldrig haft något sådant mål. Men gärna ordförande i ett utskott, jordbruk- och miljö är intressant. Där får man utgå från de frågor som vi har i länet.