Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar Olofsson kan bli ny skidskyttebas

Sveaskogs förre vd Gunnar Olofsson, Östersund, kan bli Svenska skidskytteförbundets näste nye ordförande. Till att börja med är han nu föreslagen till ny styrelseledamot, att väljas vid årsmötet i augusti.

Annons

Inför årsmötet står tre ledamöter i tur att avgå. Två har avsagt sig omval, nämligen Pär Wikström, Mora, och Mikael Jansson, Transtrand. Även Stefan Söderblom, Årsunda, står i tur att avgå och får inte förnyat förtroende.

Valberedningen föreslår tre helt nya styrelseledamöter till det årsmöte som hålls i Sollefteå i augusti. Trion är Gunnar Olofsson, Östersund, Sofia Salomonsson, Sollefteå, och Anna-Lena Carlsson, Sysslebäck.

– Sofia Salomonsson och Anna-Lena Carlsson representerar klubbar och distrikt. Det är viktigt att styrelsen har en stark representation just från gräsrotsnivå, säger valberedningens ordförande Jan Forsgren, Östersund.

– Gunnar Olofsson står för en delvis annan koppling med betoning på svenskt näringsliv, då han både varit vd för Sveaskog och Inlandsinnovation. Han föreslås bli ordinarie styrelseledamot, men det är ingen hemlighet att vi i honom också ser en möjlig ny ordförande på sikt, fortsätter Jan Forsgren.

Förbundsordföranden Olle Dahlin är valbredningens förslag till ordförande för ytterligare ett år. Han är parallellt föremål för en möjlig plats i internationella förbundsstyrelsen, IBU. Och om han blir invald där vid kongressen i september, byter det svenska förbundet sannolikt ordförande på nationell nivå sommaren 2015. Då är Gunnar Olofsson en trolig efterträdare.