Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar Johansson

Vår hedersmedlem, styrelseledamot och vän, Gunnar Johansson, finns inte längre bland oss. Han somnade stilla in den 22 oktober.

Gunnar var mycket aktiv i Svegs flygklubb redan när han började flyga på 1960-talet. Det som i dag är Svegs flygplats började som flygklubbens fält i mitten av 60-talet, då behovet av ett nytt växte fram, eftersom det gamla vid Glissjöberg inte var tillräckligt. Gunnar var en av de mest aktiva vid projektering, avverkning och iordningsställandet av det. Efter några år tog Härjedalens kommun över ansvaret och byggde ut fältet till kommersiell standard. Men i Gunnars hjärta var det alltid flygklubbens fält.

Han ställde alltid upp och var klubbens alltiallo. När vi byggde den första klubbstugan för mer än 30 år sen, var Gunnar med sitt praktiska kunnande en starkt drivande byggare. Likaså när vi tio år senare köpte Härjevik var Gunnar den som svarade för merparten av renoverings- och reparationsarbetet. Det blev ett fint klubbhus, som framför allt användes under några år som bas för sjöflyget som låg Gunnar varmt om hjärtat. Vi byggde också en stor hangar på Svegs flygfält, och även där var Gunnar med. En stor del av byggnadsmaterialet kom från rivningen av industrihuset där mossaföretaget Cuvi hade hållit till, och naturligtvis var det Gunnar som rev och tog hand om det som gick att återanvända vid vårt hangarbygge; stolpar, reglar, tak, väggar med mera.

Gunnar hade också en fantastisk förmåga att skaffa fram de saker och tjänster vi saknade och behövde och oftast till låg kostnad eller ibland helt utan.

Som flygare var han van och säker, medlem i FFK, flög brandflyg, flög alla typer av flygplan, och särskilt då sjöflyget som vi hade förlagt till Härjevik.

Alltid när något var på gång var Gunnar med, han var också aktiv som styrelseledamot och vice ordförande i många år, där han alltid var hjälpsam utan att göra något väsen av sig.

Gunnar var en mycket social och lättsam person och vi är övertygade att många flygare runt om i länet minns honom med saknad. Svegs flygklubb kommer aldrig att bli densamma längre, den skulle inte heller se ut som den gör i dag utan Gunnars stora och oegennyttiga insatser. Vi saknar honom väldigt mycket och våra tankar går till hans familj. Vi deltar i sorgen.

För Svegs flygklubb: Rikard Lilljeqvist, ordförande