Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunnar Augustsson

Gunnar Augustsson, Dvärsätt, har avlidit i en ålder av 81 år.

Han var född på Frösön där han växte upp i en stor syskonskara. Han gjorde sin skolgång på Hornsberg och under ungdomsåren var han med i godtemplarlogen på Hornsberg. Nykterhet var hans paroll genom hela livet.

Gunnars stora intresse var friluftsliv som skidor på vintern, fiske och bärplockning sommartid samt gammeldans så fort det gavs möjlighet.

I yngre år åkte han ofta, gärna direkt efter arbetstidens slut, tillsammans med ett gäng kompisar till Bakvattnet för att fiska eller åka skidor. Så småningom byggde han en egen sportstuga vid Näversjön.

Redan från tidig ålder hade han ett starkt båtintresse och köpte sin första båt vid 15 års ålder. Han tillbringade mycket tid ute på Storsjön och under årens lopp skaffade han förstås flera olika båtar.

Sin första anställning fick han på Bilbolaget i Östersund, samtidigt som han tog körkort. Han körde sedan lastbil och jobbade i verkstaden.

Från Bilbolaget kom han till Konsumbagarn där han körde ut varor till konsumbutiker runt om. Han blev civilanställd 1961 vid I 5 och där arbetade han fram till sin pensionering. På I 5 körde han väghyvel de första åren och åkte sedan runt i fjällvärlden och skötte om värn och förråd. Hans arbetsplats sträckte sig över hela länet, från Härjedalen till Hotagen och Frostviken.

Under denna tid, närmare bestämt 1982, träffade han en flicka från Norge, Edit Jonsson från Namsos. Hon blev hans livskamrat under resten av hans liv. De fick många fina år tillsammans.

Paret bodde första tiden i Östersund, men köpte sedan en fastighet i Hägra, Krokom. Under åren blev det många resor till sambons släkt i Namsos och Gunnar fick chansen att fiska i Namsenfjorden. Paret gjorde också bilresor under somrarna och helst då norrut. En sommar åkte de över Haparanda till Nordkap och hemresan gick genom Norge till bland annat Narvik med krigsmuseet, vilket var en intressant upplevelse.

Eftersom åren gick försämrades Gunnars syn. Detta satte så småningom punkt för hans båtliv och bilkörning, vilket han upplevde som mycket tungt.

Gunnar var en mycket hjälpsam person som alltid ställde upp för alla i sin omgivning när det behövdes.

Sin sista tid i livet bodde han på Blomstergården i Krokom där han fick en god omvårdnad.

Gunnar lämnar ett mycket stort tomrum efter sig.

Familjen