Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunilla gör solodebut med "Säg det i toner"

I hela sitt liv har hon ackompanjerat andra. Nu, vid 66 års ålder, gör Gunilla Hansson skivdebut som soloartist. Nästa vecka kommer "Säg det i toner".

– Var sak har sin plats och det har all sorts musik också. Och kan andra göra skivor så kan väl jag, säger Gunilla Hansson som ifjol gick i pension efter ett långt yrkesliv som musiklärare och kantor.

Hon har bland annat jobbat i Lit, Hammerdal och Östersund, och otaliga är de körer som hon lett, orkestrar som hon ingått i och solister som hon ackompanjerat. I många år var hon pianist åt operasångaren Sonny Wallentin och hon finns också på skiva tillsammans med Sonny och Lits flickkör.

Men nu är det alltså dags att komma ut som soloartist, tycker Gunilla. På den nya cd:n har hon samlat 15 lättlyssnade örhängen som klingar välbekant för alla i hennes generation. Klassiska pärlor, schlagers och evergreens som Schuberts "Ständchen", Pat Boones "Loveletters in the sand" och Ida Prades "Svunnen lycka".

Den senare förknippas ofta med Lars Roos, och Gunillas skiva påminner på sätt och vis om Roos' Örongodis.

– Men jag har absolut inte härmat honom. Jag gör min grej, säger hon bestämt.

På tisdag är det releaseparty för den nya skivan i Stockesalen, där skivan också är inspelad med hjälp av Gustav Hylén.

– Vi spelade in alla 15 låtarna på en dag. Det var väldigt intensivt, säger Gunilla.

Hennes mål är inte att göra sig någon förmögenhet på skivutgivningen.

– Jag hoppas att projektet går ihop bara.

I så fall är det inte omöjligt att det blir en skiva till så småningom. Nu när hon har lärt sig hur man ska göra.

Åsa Eriksson Ahnfelt