Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gunhild Nilsson

/

Vår mamma Gunhild Nilsson har lugnt och stilla somnat in och lämnat oss efter ett långt och innehållsrikt, snart 90-årigt liv.

Annons

Hon föddes i Svaningen 1920 av Manne och Karin Wallberg. När hon var 16 år flyttade familjen till det nybyggda Per Albin-torpet i Tullingsås.

Efter skola, fortsättningsskola och skolkök arbetade hon några år som hembiträde, innan hon 1942 började arbeta på Östersunds lasarett.

I början av 40-talet träffade hon sin livskamrat Arvid, varefter de gifte sig 1946. I samband med att första sonen föddes 1952, valde hon att bli hemmafru. Den andra sonen föddes 1957 och i början av 60-talet började mamma åter att arbeta på Östersunds lasarett, med nattvak fram till sin pensionering.

Under hela sitt vuxna liv var hon medlem i IOGT och under 50- och halva 60-talet var hon och maken engagerade i IOGT:s midsommarfirande på Sandviken. Hon var också medlem i Jämtlands läns konstförening samt i Tempelriddarnas damklubb. Under en lång rad år var hon engagerad i ”köket” med att ordna förtäring till Tempelriddarna vid deras sammankomster.

Hon var en mycket släktkär och social person som alltid hade kaffepannan och brödfatet redo för de alltid välkomna inom släkten, vännerna och gästerna. En stor källa till glädje för henne var sönerna samt barnbarnen. Hon kände också stor glädje och tacksamhet för ett långt liv tillsammans med sin älskade make. Sina sista år tillbringade hon tillsammans med maken på Myrans äldreboende, där de fick en mycket bra omsorg och en god omvårdnad.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs närmast av maken Arvid, sönerna Lennart och Kjell med familjer, samt övrig släkt och vänner.

Sönerna Lennart och Kjell

Mer läsning

Annons