Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun Rickardsson

En av Frösö hembygdsförenings trotjänare har lämnat oss för alltid. Nu kan vi inte längre lyssna till tonerna av Gun Rickardssons vackra fiolspel.

Annons

Under många år var hon en förgrundsfigur i hembygdsföreningen. Gun arbetade hängivet och skickligt med allehanda göromål som föreningen hade att utföra. Bland annat var hon kassör. Mest kommer vi dock ihåg henne för hennes musikaliska insatser.

Gun var musiklärare på Östbergsskolan. I den rollen kom hon att inspirera många ungdomar till att spela främst fiol. En del av dessa ungdomliga instrumentalister kom att spela främst folkmusik på Frösö hembygdsförenings evenemang under Guns ledning. Dessutom var hon tongivande i Frösö folkdansgille som även det ofta hade framträdanden åt oss. Vi känner stor tacksamhet över Guns kulturella insats. Minnet av henne kommer att länge bestå. När vi lyssnar till fiolmusik erinrar vi oss Gun och ser henne framför oss. Vi ser henne i täten under midsommarfirandet när man till tonerna av Jämtlandssången tågar ut bland ängarna kring Stocketitt för att plocka blommor till midsommarstången.

Mer läsning

Annons