Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun Nilsson

/

Gun Nilsson, maka, mor, mormor, gammelmormor, syster, svärmor och vän dog under stillsamma förhållanden på Hemgården i Fåker, på eftermiddagen den 21 december.

Annons

Gun, som döptes till Gunhild Widén, växte upp med fyra syskon i Sidsjö.

Efter skolan begav hon sig till Östersund för att utbilda sig som hattmodist. Ett jobb hon hade fram till att hon träffade sin man, Wilhelm Nilsson. När de gift sig flyttade de till Måläng. Där byggde de upp sin egen gård avstyckad från den stora släktgården. Gun blev snabbt en central person både i sällskapslivet i byn och i Sunne socken.

På gården föddes två flickor och redan under deras unga år tog Gun initiativ till att hjälpa barn som levde under tuffa förhållanden. De fick bo på gården i Måläng och många av dessa barn förblev under Guns själsliga beskydd resten av livet och reste ofta tillbaka till Måläng för att återse sina extraföräldrar.

Gun var en utåtriktad person som när tillfälle gavs reste runt både till sina syskon och till vänner runt om i Sverige. Hennes kreativa sida gjorde också att hennes stora intressen blev hantverk, framförallt textilhantverk. När hon blev mormor så lade hon en stor del av sig själv och sin tid på att umgås och ta hand om sina barnbarn.

När hon flyttade från gården för ett bekvämare boende med sin man i Fåker blev hon än en gång i mittpunkt i det sociala livet, nu också i Näs socken.

Gun saknas redan för sin fantastiska generositet, sitt aldrig sinande goda humör och sin omtanke för alla i sin närhet. Och sin humor, som ända fram till slutet var ett av hennes starkaste karaktärsdrag.

Familjen

Mer läsning

Annons