Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gun Loft

Vår älskade mamma, svärmor, mormor, och gammelmormor Gun Loft, född Hamberg, somnade stilla in 6 mars.

Mamma Gun föddes den 10 juni 1924 i Rådom, Ångermanland, näst yngst av sex syskon. Efter skolgång arbetade mamma på ett café och det var där hon i ung ålder träffade sin blivande make, vår pappa, Anders Loft. De gifte sig och bosatte sig på pappa Anders hemgård och fick två döttrar tillsammans. 1950 byggde de ett eget hus på gården.

Mamma arbetade som skolvaktmästare på den tiden man fortfarande fick bära in både ved och vatten. Där skottade hon snö, eldade och städade. Hon arbetade även i skolans matbespisning. Mamma sysselsatte sig även under perioder med plantsättning.

Några av mammas största intressen var handarbeten av alla de slag. Hon sysselsatte sig ofta och gärna med exempelvis vävning, broderier, virkning och stickning samt även korsord.

En stor källa till glädje var barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Hon kände även stor glädje och tacksamhet för ett långt liv tillsammans med sin make Anders.

De sista åren bodde mamma på Lyckebo, Östgärde. Där fick hon en mycket god omvårdnad.

Anita och Lillemor