Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gun Eriksson

/

Gun Eriksson, född Birgersson, Östersund, har avlidit i en ålder av 70 år.

Annons

Hon var bördig från Vallarum i Skåne. Efter realskolan gick hon lanthushållsskola och därefter tog hon barnsköterskeexamen. Hon flyttade till Jämtland 1959 där första anställningen var på Björknäs i Bräcke.

Gun gifte sig med Stig Eriksson 1963. De bodde i Sörviken, Gällö och fick dottern Linda tillsammans. Makarna gick så småningom skilda vägar.

Gun flyttade till Östersund i mitten av 70-talet. Hon var mycket företagsam och arbetade först som elevhemsföreståndare och sedan som förskollärare de sista 20 åren fram till pensioneringen.

Hon älskade barn och hade omsorg om alla i sin närhet, inte minst dottern och barnbarnet. Hon tyckte mycket om att resa, både inom- och utomlands. Hon gillade också att vara ute i naturen med bär- och svampplockning. Gun var en mycket skicklig sömmerska, även duktig i att laga mat och baka. Genom hela livet följde henne sången, musiken och dansen. I sin ungdom hade hon väldigt många vänner och hon dansade folkdans och uppträdde.

Gun var en genomsnäll person som satte andras önskningar framför sina egna och hon lämnar ett stort tomrum efter sig bland släktingar och vänner.

Hon sörjs och saknas närmast av dottern Linda med sambo Ueli, barnbarnet Anna Luna, syskon med familjer samt Stig.

 

Mer läsning

Annons