Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guldskytten kan dubblera i London

Annons


Efter att ha tagit guld i åtta Paralympics i följd funderar skytten Jonas Jacobsson på nya utmaningar – att ställa upp i både OS och Paralympics i London 2012.

När TT pratar med Jacobsson på tisdagen är han på väg till Eskilstuna för att träna liggande skytte. Det är just i det liggande gevärsskyttet, 50 meter, som den rullstolsburne Jacobsson skulle försöka kvala in till i OS 2012.

-Resultatmässigt skulle jag hänga med. Efter att ha tränat några gånger i våras hade jag ett snitt på 593-594 poäng. Bronsmedaljören i OS i Peking hade 595. Det som främst gör att jag tvekar är att det är så svårt att kvala in till OS. Förutom att skjuta fantastiskt bra, som jag vet att jag kan, måste man även ha tur.

-Jonas Edman, som tog OS-guld i Sydney, lyckades inte kvala in utan fick ett wild card till tävlingarna 2000. Så det är en chansning att försöka ta en OS-plats.
Edman gör tummen upp

Edman tror att Jacobsson kan göra en lyckad satsning mot OS.

-Han måste höja sina poäng jämfört med dem han har när han skjuter från stolen. Men det är ingen fördel att ha skjutit från stol när man skjuter liggande, så han har alla förutsättningar att lyckas, säger Edman.

-Det jag varit orolig för, och det har jag sagt till honom, är att han kan bli splittrad av att göra en dubbel satsning, både på OS och Paralympics. Men han tror inte att det ska bli några bekymmer, och då ska han ge sig på det. Det vore otroligt häftigt om han skulle lyckas och dessutom ta medalj.
Tog tre guld

Jacobsson, som tog tre guld i Paralympics i Peking och sammanlagt 16 guld i åtta Paralympics, har dock ännu inte bestämt sig för om han över huvud taget ska fortsätta med sin skyttesatsning. Liksom efter tidigare Paralympics har han tagit ledigt från skyttet under hösten för att fundera över framtiden.

-Jag har börjat träna lite, för att hålla igång och för att det är så roligt att skjuta. Men jag har inte bestämt mig om jag ska fortsätta. Jag har inte hittat gnistan och viljan ännu.

Jonas Jacobsson är en av kandidaterna till Bragdguldet och Jerringpriset.

Mer läsning

Annons