Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldglädje på Furuvägen

Guldglädjen var stor på lördagen hos Ida Ingemarsdotters föräldrar, Eva och Ingemar Mäkitalo, på Furuvägen i Sveg. Det överraskande stafettguldet i OS firades rejält.

– Det var helt fantastiskt, vilken prestation av tjejerna, säger Ingemar Mäkitalo som var ganska orolig innan Ida gav sig ut på förstasträckan.

– Jag kände ju att det kanske var lite långt men hon är tjurig, säger Ingemar som sedan fick se hur hela stafetten löste sig på bästa sätt.

Eva Mäkitalo var inte mindre imponerad.

– Det känns ju helt fantastiskt. Grannarna kom inspringande och de har satt upp flaggor runt vårt hus.

Inte mindre spännande var det under herrstafetten. Där var förstasträckan dramatisk med Lars Nelsons tappade skida men en fantastisk åkning gjorde att han ändå växlade i ledning.

– Jag är lika glad för Lars del, säger Eva som faktiskt har haft väldigt många av Härjedalens olika olympier som adepter i sin grupp med ungdomsdansare.

I Svegs ungdomsdansare har hon haft såväl dottern Ida som Lars Nelson i årets skidtrupp. Maria Prytz i damcurlinglaget var också en flitig deltagare i den gruppen.

– Även Margareta Sigfridsson var med, men inte lika mycket, berättar Eva Mäkitalo som hoppas på fler guld.

Under tidigare år finns även andra guldmedaljörer som Anna le Moine och Anna Carin Zidek.

– Jag hoppas att de kanske har någon nytta av det som de lärde sig då, säger Eva som förstås gläds extra mycket när det går bra för de ungdomar hon tillbringat så många träningar och resor tillsammans med, om än i en annat sammanhang.