Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldgalan först att festa i Jas-hangaren

Efter tolv år på OSD flyttar nu Guldgalan in på Frösö park. På tisdagen anlände det stora flyttlasset till den nya lokalen.

Frösö Park har ställt i ordning den gamla Jas-hangaren till en ny mötesplats. Totalt är det 6 000 kvadratmeter som nu står öppna för event, konserter eller kongresser.

– Vi vill ha hjälp av östersundsborna att komma på vad lokalerna kan användas till, säger Marcus Lundberg, VD Frösö park.

En ny infart och en ny entré är vad som syns på utsidan. På insidan har det byggts bland annat toaletter och garderober.

– Det är ett intensivt renoveringsarbete som har pågått under hösten och det är fortfarande lite detaljer kvar, säger Marcus Lundberg.

På tisdagen var det full fart med att flytta in Guldgalan i lokalerna. Lampor hängdes upp och ett provisoriskt kök byggdes.

– Det går enligt tidsplan och det rullar på i ett bra tempo, säger Janne Carlsson, producent av kvällsprogrammet.

Guldgalan ville testa något annat. En del var att få prova i fall alla 1 500 personerna kan sitta tillsammans och äta. Under kvällen kommer fyra kameramän att filma det som händer på scenen och sända det live på fyra stora dukar.

– På tisdagen var det 25 personer som jobbade med teknik, dekor och byggen. På galakvällen kommer ett hundratal att arbeta på platsen, säger Janne Carlsson.

Under tidigare år har biljetterna till Guldgalan sålt slut men i och med flytten finns det plats för 300 personer till.

– OSD ser ut som det gör och där var vi mer låsta. Vi fick jobba med två scener, en stor och en liten. Det var svårt att bildmixa och ljudmixa mellan scenerna och nu kan vi ha allt från en och samma scen, säger Janne Carlsson.

Förutom att bygga upp ett provisoriskt kök och ställa i ordning ljud och ljus så kom flera lastbilar under tisdagen.

6 213 glas och 10 726 bestick var några av sakerna som lastades av långtradarna.