Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld över företagarinsatser

Det har varit Guldälgengala med mingel, prisutdelningar och dans på Folkets hus i Strömsund.

På lördagskvällen fick personer i näringslivet ta emot priser inom ett flertal kategorier, sedan deras insatser skärskådats och bedömts av en jury. Utdrag ur motiveringarna följer nedan.

Årets företagare: Eva & Jan-Olof Nässén. Paret har genom sitt näringslivsengagemang omvandlat ett tomt fängelse i Ulriksfors till ett levande område där många unga fått möjlighet till arbete. Med Norrlands Trähus nya fabrik i Hammerdal kommer produktionskapacitet av huskroppar att kunna fördubblas.

Årets turistföretag: Gäddede Camping & Stugby. Företaget har under åren utvecklat anläggningen med servering, fler husvagnsplatser och evenemang. Under de två år de drivit anläggningen har omsättningen stadigt ökat.

Årets eldsjäl: Annica Nyholm. Hon har under lång tid arbetat hårt för att Strömsund ska vara levande och attraktivt och fått saker att hända, genom ett brinnande engagemang för ungdomsverksamheten inom IFK Strömsund, Dundermarknaden, bilbingo och Köpmannaföreningen.

Årets nybyggare: Michiel van Eck. Holländaren Michiel är en genuin nybyggare och entreprenör och har förverkligat sin affärsidé i det nystartade företaget Frostviken IT AB som utvecklar datorprogram. Med driv och mycket mod har han visat nybyggaranda på riktigt.

Årets Serviceperson (Guldstjärnan): Lars-Erik Backlund, Bokhandeln Karamellen. Utan han engagemang har Strömsund förmodligen inte haft någon bokhandel. Även personalen är väldigt tillmötesgående.

Årets serviceföretag (Guldstjärnan): Svanbergs Däck & Fälg. Alltid glada, trevliga och tillmötesgående – inget är omöjligt för dessa grabbar.

Kulturstipendium: JonHenric Andersson. För sitt moderna musikaliska artisteri med inslag av traditionell samisk kultur.

Kulturstipendium: Ulla Olofsson. Som uppmuntran till fortsatt skapande inom bildkonsten.

Ledarstipendium: Kalle Roos. För sitt mångåriga och stora engagemang för barn och unga inom motocrossporten.

Dessutom utdelades priser inom Leader 3sam till LRF, Sikås byförening och Frostvikens församling där i tur och ordning arbete belönats för framtidens jordbruk, upplevelsestopp vid Inlandsbanan samt integration för asylsökande.