Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guld för Litzell och Sjöstrand

Flera jämtar tävlade vid helgens USM och JSM i friidrott.
Simon Litzell och Lovisa Sjöstrand höll för favorittrycket och vann sina respektive klasser.

Sjöstrand och Litzell testade den tuffa seniorkonkurrensen härom veckan vid SM i Umeå.

Länets båda stora kasttalanger får dock fortfarande tävla i JSM17-klasserna och tog var sitt guld vid helgens tävlingar i Gävle.

Lovisa Sjöstrand, Castor, vann diskusklassen men bjöd på spänning då guldkastet på 43,41 lät vänta på sig till den allra sista omgången. Den träffen gjorde att hon tog guldet med över fyra meters marginal.

Simon Litzell, numera Hässelby, tävlade på en egen nivå i spjut för pojkar 17. Han vann på 74,93 och hade fem kast över 73 meter. Närmsta motståndare stannade på 61,99...

Att Litzell är en spännande talang förringas inte av att kastgrenarna, speciellt på pojksidan, ofta är ganska tunna till deltagarantalet.

– De tunga kasten på pojksidan är bekymrande. I vissa klasser är det bara fem-sex anmälda och det känns väldigt tunt när det handlar om ett SM. Jag vet inte om det är för att vi har för få kasttränare nationellt, säger Castors Gunilla Löthagen-Sjöstrand, som fanns med som ledare under helgen.

Klart är att Simon Litzell och Lovisa Sjöstrand representerar Sverige vid Ungdomsfinnkampen senare i sommar.

Det blev ytterligare medaljer till länet under helgen. I Gävle kom Clara Bogfors, Hallen, tvåa i korta häckfinalen för flickor 17. Hedda Bångman, Trångsviken, blev trea på 3000 meter för flickor 19.

USM-klasserna avgjordes i Söderhamn. Där blev det en andraplats för Emelie Nyman Wänseth, ÖGIF, när hon i nådde 11,82 i tresteg för flickor 16. Jämnåriga klubbkamraten Anna Engelin fyllde på med en tredjeplats över 400 meter och Strömsunds släggkastare Erik Orrell tog brons i pojkar 15.

– Det var en bra helg för länet och ingen av medaljkandidaterna föll ur, utan visade sig bäst när det gällde, säger Gunilla Löthagen-Sjöstrand.

Här hittar du alla resultat från JSM i Gävle (17 år och uppåt).

Här hittar du alla resultat från USM i Söderhamn (15–16 år).