Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Guitar Hero” – nu större än Jesus?

John Lennon skapade stora rubriker på 1960-talet då han proklamerade att The Beatles var större än Jesus. Nu kan Neversoft, utvecklarna av ”Guitar Hero”-serien, lägga anspråk på uttrycket.

Annons

Fenomenet ”Guitar Hero” visade sig i veckan vara större än The Beatles.

Ingen kan ha undgått de senaste veckornas digitala Beatles-hysteri då det legendariska 60-talsbandet släppte sitt första tv-spel - ”Rock Band The Beatles”.

Media har skrivit spaltmeter om vilket fantastiskt jobb Harmonix har gjort med att överföra ”The Fab Fours” musikaliska vision till ett nytt medium.

Men trots bandets outsinliga popularitet så får bandet, som en gång sa sig vara större än Jesus, se sig slagna av den nya tidens klarast lysande stjärna på musikhimlen – ”Guitar Hero 5”.

I media har Activisions omåttligt populära musikspel hamnat i skymundan av Beatlerna, men när försäljningssiffrorna nu har räknats ihop så får John, Paul, Ringo och George se sig slagna med fyra sålda ”Guitar Hero 5” på varje ”Rock Band The Beatles”.

Egentligen är det kanske inte så konstigt.

The Beatles största målgrupp är inte densamma som den stora målgruppen spelentusiaster.

Och det är uppenbart att 40- och 50-talisterna inte har sprungit benen av sig för att slanta upp 4 000 spänn för att få leka The Beatles hemma i vardagsrummet.

”Guitar Hero 5” har däremot en låtlista som passar gamers mellan 18 och 35. Dessutom så är ”Guitar Hero” spelet som, så att säga, satte snöbollen i rullning. Det skojar man inte bort.

Det har onekligen runnit en del vatten under broarna sedan John Lennon myntade sitt klassiska citat om att bandet hade blivit mer populärt än Jesus.

Varumärket ”Guitar Hero” syns överallt. I din mobil, din spelkonsol, din dator och på kläder. Tusentals unga väljer att börja spela gitarr på kulturskolan, för att på riktigt kunna spela som sina hjältar i spelet.

På så sätt kan man säga att spelet är 2000-talets svar på The Beatles. Bli därför inte förvånad om utvecklarna på Neversoft plötsligt bröstar upp sig och säger att deras spel är större än Jesus.

För att citera en annan musikikon: ”The Times They Are A Changing”.

GBli därför inte förvånad om utvecklarna på Neversoft plötsligt bröstar upp sig och säger att deras spel är större än Jesus.

Mer läsning

Annons