Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Guitar Hero 5

/

(Neversoft/Activision Blizzard)

Ålder: 12+

Format: Multi

Genre: Musikspel

Betyg: 3

Annons

 Musikspel som ”Guitar Hero” och ”Rock Band” är sociala spel som gör sig bäst med polarna på förfesten. Men hur ofta har du inte svurit över att behöva traggla dig igenom alla låtarna, timmarna innan partyt, för att kunna låta dina gäster välja fritt ur den kompletta låtlistan? Och hur ofta har inte gästerna kivats om vem som ska få spela gitarr, trummor, bas eller sång?

I ”Guitar Hero 5” råder Neversoft bot på de ovanstående problemen. Nu kan du spela med vilka instrument du vill. Vill ni vara tre sångare? Inga problem. Fyra gitarrer? Absolut! Eller vill du köra den mest extrema (och dyraste) sättningen med fyra trummisar? Kör! Så gott som alla inslag har strömlinjeformats för att du när som helst ska kunna kasta dig rätt in i spelet.

Du kan till och med börja spela direkt från menyskärmen. Resultatet blir en slags arkadmaskin i vardagsrummet och alla låtarna finns tillgängliga från scratch.

”Guitar Hero 5” har sina brister. Låtlistan känns oinspirerad och saknar de riktiga brottarhitsen, trots att den bjuder på 85 låtar. I Rolling Stones-klassikern ”Sympathy for the Devil” får du mestadels spela pianopartierna med gitarrkontrollen, men det gör inte så mycket. I grunden tickar en fantastiskt flexibel spelmotor och med tanke på mängden nedladdningsbart material så är det här en godbit som kommer att räcka länge.

Mer läsning

Annons