Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gudrun Isaksson

/

Gudrun Isaksson, Aspås, avled den 4 mars 2010 i en ålder av 83 år. Hon efterlämnar fyra barn, sju barnbarn och många vänner.

Annons

Aspås

Gudrun föddes i Vännäsby utanför Umeå, bildade familj i Östersund där hon arbetade som ingenjör vid Televerket. På senare år flyttade hon och maken Olle till hans föräldragård i Aspås. Gudrun blev änka 1992.

Hon var en utåtriktad och engagerad person. Internationell rättvisa, jämställdhet och politik diskuterades ofta vid köksbordet. Samhällsfrågor intresserade mycket och Gudrun var under ett antal år ledamot i skolstyrelsen i Östersund, där hon som centerpartist månade särskilt om de små skolornas bevarande. I Aspås var hon ordförande för Centerkvinnoavdelningen åren 1988 – 1994.

Gudrun var en varm förespråkare för landsbygden och de gröna näringarna. I många år ägnade hon sig åt kravmärkt odling av potatis, rotfrukter och andra grönsaker. Miljöfrågor var hennes stora intresse och hon engagerade sig starkt i energidebatten bland annat genom att skriva debattinlägg i både lokalpressen och Dagens Nyheter. Hon var mycket aktiv i kampen mot kärnkraft och vattenkraftsutbyggnader och tillhörde styrelsen för Föreningen Låt Långan leva. Hon efterlyste miljösmarta lösningar och satsade i vindkraftverk.

Gudrun var klok, generös och en god granne och vän som värnade om god gemenskap. Hon var initiativtagare till att ordna månatliga så kallade Seniormiddagar för folkpensionärerna i Aspås. Hon var också med i Krokoms internationella vänförening, där hon hade intressant utbyte med asylsökande och nya svenskar.

Hon fick sju barnbarn i Uppsala och Stockholm som hon var mån om att hålla god kontakt med. Barnbarnen fick lära sig mycket av mormor, allt från att göra upp eld i vedspisen till att stamkvista i skogen.

Vi tänker på Gudrun med stor sorg och saknad, men också med glädje och tacksamhet för allt hon skapade under sitt liv. Det engagemang, den kärlek och omsorg som hon visade lever kvar i våra tankar och handlingar.

Släkt och vänner genom

Britt Larsson, Böle

Märit Ivarsson, Aspås

Ingrid Demmelmaier, Uppsala

Mer läsning

Annons