Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gruppen Grenslåt på idolträff

Musikerna i norska gruppen Grenslåt har äntligen fått träffa idolen Folke Lindqvist.

Annons

Tre glada spelmän, Björnar Holand, Jan Totland och Birger Håpnes bor i Lierne kommun strax väster om landsgränsen. De har följt Lindqvistarnas musik från tidigt 1970-tal. Sedan ett par år tillbaka bildades gruppen Grenslåt tillsammans med fiolspelaren Lars Håkan Eriksson från Norderåsen och ett flertal framträdanden har gjorts på festivaler i både Stjördal och Stiklestad där gruppen fått fina lovord för sin gammeldansmusik som till stor del innehåller takter från Lindqvistmelodierna.

När Folke hörde att gruppen skulle spela på Nordanborg i Norderåsen ville han vara med och det blev en riktig höjdarafton i glamusik. Till sommaren är det tänkt att den svensk-norska gruppen ska komma tillbaka till både Österåsens dansbana och en torsdag i semestermånaden juli har man också prickat in ,liksom den stora Glamusikfestivalen i Hallen.

Åke Bengtzon