Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grova ekobrott misstänks vid tillverkningsföretag i Sveg

Ett tillverkningsföretag i Sveg misstänks vara utsatt för grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri. Detta föranledde att ekobrottsmyndigheten gjorde en husrannsakan på företagets kontor i Sveg förra onsdagen.

Annons

Den första april gick Aktietorget ut med ett pressmeddelande att företaget i fråga tillsatt en ny vd. ”Förre vd:n har i samråd med styrelsen beslutat att träda tillbaka från posten som vd. Han kommer att fortsätta i bolaget som tekniskt chef”, stod det i pressmeddelandet.

Men man skrev ingenting om att Ekobrottsmyndigheten dagen innan gjort husrannsakan.

Enligt realtid.se gjordes tre husrannsakningar – mot bolagets  kontor i Sveg, hemma hos vd:n samt en hos en affärspartner till företaget.

Ekobrottsmyndigheten bekräftar till LT att de var i Sveg förra onsdagen och gjorde ett tillslag.

– Vi har funnit det vi har letat efter. Vi misstänker grovt bokföringsbrott och grovt bedrägeri, säger Mats Persson, kriminalkommissarie vid Ekobrottsmyndigheten.

Vad händer nu?

– Utredningen går nu vidare med det som vi tagit i beslag och fortsatta förhör, säger Mats Persson.

• Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det vet vi inte än. Vi misstänker att det handlar om mycket pengar. I nuläget vill vi inte gå ut med för mycket information, säger han.

Tillverkningsföretaget har tidigare varit placerat på Aktietorgets observationslista och försökte nyligen genomföra en nyemission, något man nu har avbrutit.

Bland de bolag som har investerat 35 miljoner i företaget märks bland andra Vattenfall, Almi, Investa, SamInvest Mitt och Länsstyrelsen i Jämtland.

Aktietorget meddelade under tisdagen att handelsstopp gäller för i B-aktien tills vidare.

LT har försökt få en kommentar av företagets vd under dagen utan framgång.