Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grov macka vidare i mack-SM

/
  • En riktig Dagobert-macka. ”Med det bästa brödet. En fyllning där smakerna harmoniserar. Lätt att äta på språng. Med andra ord framtaget med hjärtat.” Så löd juryns berömmande ord om Lennart Ahlenius vinnande macka. Foto: Ulrika Andersson
  • Ett jämtländskt tävlingsbidrag i mack-SM.
  • Lennart Ahlenius från Lycksele fick äntligen revansch igår. Ifjol så gick det mindre bra på mack-SM. Den här gången har han chansen att gå hela vägen efter sin seger i Norrlandsfinalen.

Revansch och hjärta. Det var temat för årets vinnare av kvalet till mack-SM.

Annons

Det är enkelt egentligen. Mack-SM handlar om att tävla om att göra godast mackor.

I går tävlade sex ”mackmästare” ute på Noliamässan om vem som var bäst i Norrland och skulle få gå vidare till SM-finalen i Umeå.

Årets vinnarmacka är en ”grovis” bakat på surdeg.

I ”grovisen” ligger kallrökt renhjärta, creme bonjour, rårörda hjortron, smörstekta trattkantareller och kräm på västerbottenost och creme fraiché.

Förra året fick Lennart Ahlenius från Lycksele stryk i mack-SM.

Men i stället för att bli knäckt av nederlaget så bestämde han sig för att komma tillbaks bättre än någonsin.

– Efter tävlingen funderade jag. Jag bestämde mig för att ta revansch. Så det här har jag jobbat med länge, säger han.

På andra plats kom Ninni Sjöberg från Jämtlands gymnasiums livsmedelsprogram och på tredje plats kom Ulrika Magnusson Sundqvist från Tages konditori.

Mer läsning

Annons