Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt med Centern

Levande och grönt var bilden av Stortorget när vi på kommunfullmäktige fick presenterat de första ritningarna.

Inglasade uteserveringar och massor av folk som satt och hade det trevligt, runt detta gröna miljöer med fina stensättningar.

När vi i alliansen tog beslutet i socialnämnden om att man på platåerna fick servera vin och öl ville några av socialdemokraternas ledamöter och ordförande Stefan Konradsson (V) rösta emot detta. Vi fick som tur var med oss Alvi Berglund (S), som tog sitt förnuft till fånga.

Det hela avgjordes med en enda röst trots att man visste att de flesta medborgare pratat om och ville ha uteserveringar med rättigheter på platåerna.

När jag rest runt i några av Europas huvudstäder som London Paris och Berlin så har jag suttit på torgen och tagit en kaffe med ett glas likör till och avnjutit sol eller läst en bra bok. Många gånger när jag varit ute på afterwork så har jag tagit en bit mat och en cola för att jag kört bil, då har hela familjer suttit vid borden och njutit. I Sverige måste vi indelas i att på dessa platåer eller markerade ställen där dricker vi alkohol och där borta äter vi glass. Varför kan man inte umgås för att göra båda delarna. Det handlar om ett sunt förhållningsätt.

Tyvärr är väldigt strikta regler för exempelvis fasta barer och inga byggnader det som skapar svåra möjligheter för vanliga caféer och glasserveringar.

Centerpartiet vill ha fler i arbete och fler näringsställen, platåerna kan skapa fler jobb, personal i serveringar, barer och kockar osv.

Ett grönt levande torg och en levande stad blir möjligt om du lägger din röst på Centerpartiet så att vi får majoritet i Östersund.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel