Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gröna sidan upp

Kom inte och säg att dataspel och sport inte hör ihop.

Titta på Speltoppen härintill bara!

Fotboll i topp – etta, tvåa, trea – och sedan finns det hockey, rörelsekänslig sport och rally också på listan.

Jag studsade till när jag såg en topplista med några veckor på nacken häromdan.

Hockeyspelet NHL 11 till PS3 låg tvåa och samma spel till Xbox 360 låg fyra medan fotbollsimulatorn Fifa 11 till Playstation 3 låg på tolfte plats (med Xbox 360-versionen strax efter).

Vad, har hockeyn blivit större än fotboll? tänkte jag. Men det var ju för att Fifa 11 precis hade släppts och inte fått upp försäljningsångan än.

Om ni tittar på topplistan härintill ser ni att det är fotboll som gäller i höst: Fifa 11 är etta och tvåa och konkurrenten PES från Konami är trea. Hockeyn har efter den första säljvågen lagt sig tillrätta på sjätte och sjunde plats.

Den här sportspelsäsongen måste vara en av de bästa ur försäljningsshänseende. Sportspelen har legat högt på listan även tidigare men det har som regel funnits något hardcore gamer-spel längst där uppe.

Hösten brukar vara högsäsong även för tunga actiontitlar men om jag scannar av listan efter något sådant hamnar mina ögon först på 9.e plats tillsammans med Halo Reach.

Det kanske är tidernas sportspelshöst?

Jag kanske ska ta det där med hockey och fotboll. Annars får man väl Erik Nyberg eller någon annan NHL-tokig tv- eller radiopersonlighet efter sig.

Fotboll är större än hockey och det har – i alla fall hittills – också avspeglat sig i sportspelsvärlden.

Det hindrar inte att jag är snudd på sjukligt förtjust i att spela NHL. Men om jag tvingas välja - gröna sidan upp!

(Det betyder fotboll, alltså…).

Jag noterar också att PS3-versionerna av sportspelen verkar sälja lite bättre än Xbox 360-versionerna. Är det ett trendbrott? Beror det på att sportspelsfansen föredrar Playstation 3? Kan det betyda att att PS3 kommit i kapp – och kanske till och med kört förbi – Xbox 360?

Tryggt att se att det i alla fall är pc-versionen av ”World of warcraft” som säljer bäst.

En sportspelsfråga bara: var sjutton är formel 1-spelet?

Till sist: det där med ”World of warcraft” var ett skämt men det fattade ni väl, eller hur?

GOm ni tittar på topplistan härintill ser ni att det är fotboll som gäller i höst: Fifa 11 är etta och tvåa och konkurrenten PES från Konami är trea.