Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gröna Lund stänger Insane

Annons

Gröna Lund stänger berg- och dalbanan Insane efter att en ung man i Spanien dött i en liknande attraktion, skriver aftonbladet.se.

– Vi kommer att hålla den stängd till dess att vi får mer information om vad det är som har hänt och tills vi har besiktigat vår attraktion, säger Annika Troselius, presskontakt på Gröna Lund, till tidningen.

– Vi fick information i går kväll om att det skett en tragisk olycka i Spanien. Säkerheten kommer alltid först för oss, och eftersom olyckan skedde i en liknande attraktion som vi har från samma tillverkare har vi valt att hålla den stängd tills vi vet vad som orsakade olyckan, säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund till TT.

– Än så länge vet vi väldigt lite vad som har hänt, men vi håller en håller en tät dialog med tillverkaren. Vi kommer att hålla Insane stängd tills vi vet mer.

Hon säger att nöjesfältet har dagliga kontroller av alla attraktioner och dessutom regelbundna besiktningar som görs av oberoende besiktningsman.

– När vi får reda på vad som orsakade olyckan i Spanien kommer vi att göra en extra besiktning av Insane. Vi kommer inte att öppna innan vi vet att den är säker och att alla kan åka säkert.

Förra sommaren blev åtta personer fast uppe i luften under 20 minuter när åkattraktionen stannade. Då stoppade säkerhetssystemen berg- och dalbanan.

Även i maj i år stannade den. Då satt sju personer fast i cirka en halvtimme – dock nära stationen varifrån gondolerna startar, enligt Aftonbladet.

Vid olyckan i Spanien, som inträffade i går, omkom en 18-årig man från Island sedan han kastats ut från berg- och dalbanan vid ett nöjesfält i turistorten Benidorm, rapporterar AFP.

Enligt den spanska polisen ska säkerhetsbältet ha öppnats men det är oklart om det beror på ett mekaniskt fel. Tills vidare hålls attraktionen, som går under namnet Inferno, stängd.