Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grip om kritiken i Mexiko

/
  • Tord Grip tror att den svåraste motståndaren  för Mexiko  i nästa omgång av VM-kvalet blir USA.Foto: Håkan Degselius

– Visst har vi fått kritik efter förlusten mot Honduras i VM-kvalet, men det är ändå en västanfläkt mot när det blåste som mest i England. I Mexiko är det i alla fall bara fotbollen det handlar om. I England var det en massa annan skit.

Annons
– Den mexikanska pressen menar att vi borde gjort bättre ifrån oss i kvalet, som vi ändå vann.
Det säger Tord Grip under ett kort besök hemma i Degerfors. Det var ju så att Mexiko förlorade den viktiga kvalmatchen borta mot Honduras, men gick ändå vidare till nästa kvalomgång.
– Lite märkligt är det med Mexiko, som alltid haft svårt att göra sig gällande på bortaplan. Däremot i hemmakamperna går det betydligt bättre.
Nu väntar alltså en ny kvalomgång för det av svenskar ledda Mexiko.
– En kvalomgång som börjar med match mot starka USA och sedan väntar närmast Costa Rica och återigen Honduras, säger Tord Grip.
Övriga två lag i gruppen är El Salvador och Trinidad och tre bästa lagen blir då klara för VM-slutspelet i Sydafrika 2010.
Fjärde lag får kvala mot femman i Sydamerikagruppen.
– Det här är en uppgift som vi ska klara, menar Tord. Som jag bedömer det blir USA hårdaste nöten att knäcka. Mexiko har historiskt haft svårt mot just USA.
Den 28 januari väntar en träningslandskamp mot Sverige i USA. Naturligtvis en riktig höjdare för svensktrion Sven Göran Eriksson, Tord Grip och Hasse Backe.
Efter nyår kommer Tord att vistas i Mexiko en längre tid. Det handlar för honom då om att kolla den inhemska ligan.
Svennis däremot ska åka runt i Europa och kolla de mexikanare som spelar i toppligorna här.
Annons