Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grip: ”Jag är beredd att följa Svennis ut på nya äventyr”

/
  • Tord Grip och Sven-Göran Eriksson som tillsammans med Hasse Backe fick sparken från Mexikos fotbollslandslag efter förlusten borta mot Honduras i VM-kvalet.  Foto: Scanpix
  • Hogdalsbördige Tord Grip har inga planer på att lägga elitfotbollen och gå  i pension. ”Jag är beredd att på nytt följa Svennis ut på nya äventyr i fotbolls-världen om det skulle bli aktuellt”, säger han till LT. Foto: Håkan Degselius

– Det var allt lite snopet och överraskande att Sven Göran Ericsson, Hasse Backe och jag fick sparken från Mexikos fotbollslandslag trots förlusten borta i VM-kvalet mot Honduras.
Det säger Tord Grip, som i tisdags kom hem till Degerfors igen, i en exklusiv intervju till LT.

Annons

Svennis och Backe är fortfarande kvar i Mexiko, där de har lite kvar att bestyra medan Grip alltså har återvänt till Sverige.

– Att vi förlorade mot Honduras är inget att säga om, vi spelade bedrövlig fotboll i den kvalmatchen. Det visade sig också att en mittback vi bytte in var halvskadad, vilket vi inte hade en aning om.

Tord berättar också att sportdirektören i Mexikos fotbollsförbund, som anställde de tre svenskarna, blev av med sitt jobb när den förbundskapten han utsett för U 20-landslaget inte klarade av att ta Mexiko till U 20-VM.

Vad kommer du att göra den närmaste tiden, har ni något nytt jobb på gång?

– Så fort ett tränarjobb blir ledigt blir det genast spekulationer om att Svennis är på gång till någon klubb, men det kan jag säga att vi ännu inte har några anbud. Och jag tror inte att det blir aktuellt förrän ligasäsongerna är slut om någon månad.

– Själv kommer jag troligen att försöka se en hel del fotboll, jag har bland annat planer på att åka till England och titta på någon Champions Leaguematch den närmaste tiden.

Du har alltså inga planer att som 71-åring pensionera dig från fotbollen?

– Nej, det känns inte så. Jag är beredd att på nytt följa Svennis ut på nya äventyr i fotbollsvärlden om det skulle bli aktuellt.

I vilket land skulle du helst vilja hamna?

– Premier League är, tycker jag, den bästa fotbollsligan i världen så England vore inte helt fel. Men det skulle även sitta fint med Tyskland, som har fantastiska publiksiffror, högst i Europa.

Än Italien eller Spanien då?

– Inte mig emot, nu kan jag ju också lite spanska så det vore kul.

Sverige då, kan det inte bli aktuellt?

– Jag tror inte att Svennis ännu känner för att återvända till tränarjobb i Sverige.

Berätta lite om erfarenheterna från Mexiko?

– Fantastiskt att spela hemmalandskamper i Mexiko City inför en publik på 115 000. Det är också en fantastisk stad och Mexiko ett fantastiskt land, så lite har man ändå fått lära sig.

Vad tror du om Allsvenskan?

– Blir förmodligen de vanliga topplagen där uppe men jag tror inte Kalmar kan upprepa fjolårsvinsten. Elfsborg blir farligt och kul med svegaren Bosse Johansson som blivit ordförande i Svensk Elitfotboll.

Så lär du enligt Leif Nilsson komma hem till Ytterhogdal i sommar?

– Ja, det ska bli vecka 38, i juli alltså. Då ska jag bland annat ta del av den fantastiska lägerverksamhet som förekommer varje sommar. Kul att få åka hem till Hogdal en sväng.

Mer läsning

Annons