Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grillen på torget öppnar igen

I januari 2011 brann korvkiosken vid torget i Sveg ner. Återuppbyggnaden tog tid men nu på onsdag öppnar Centrumgrillen i ny regi.

Hassan Tömek, ägare av Pizzeria Knuten, satsar på att öppna även ett gatukök.

– Jag blev erbjuden att arrendera den uppbyggda restauranglokalen men det kändes inte intressant. Däremot sa jag att jag var intresserad av att köpa den, berättar Hassan Tömek som efter lite förhandlingar fick göra detta.

– Det var ju en verksamhet som gick bra under många år men efter några ägarbyten var kiosken kanske inte så lönsam, funderar Hassan Tömek som tror att det ska gå att vända den trenden i de nya lokalerna.

Till att börja med kommer Hassan att driva gatuköket och han har tre personer anställda.

– Jag tror att de flesta i Sveg är glada över att det blev ett gatukök vid torget i stället för ytterligare en pizzeria. Det talar för att det ska gå bra att få snurr på verksamheten, det har ju känts lite tomt vid torget under de tre år som det inte grillen inte funnits.