Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad kyckling al limone

4 personer
4 kycklingfiléer
2 msk smör- & rapsolja
2 små citroner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk färsk oregano

Sås:

2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk finhackad gul lök
2 msk hackad färsk gräslök
1 krm salt
1 krm peppar
Så här gör du: Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kylskåp cirka 30 minuter. Banka ut kycklingen med knytnäven till en tunn schnitzel. Pensla kycklingen med hälften av smör- & rapsoljan. Riv 1 tsk citronskal. Dela sedan citronerna och pensla snittytan med resten av smör- & rapsoljan. Grilla kycklingen cirka 3 minuter på varje sida. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ner. Lägg upp på fat och krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Strö över citronskal och pressa över lite citronsaft. Servera med såsen och en sallad. Receptet kommer från Arla

Annons

.