Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grillad fisk med kräfttsatsiki

Variera tsatsikin med grovhackade kräftstjärtar.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

4 fiskfiléer, exempelvis gös, regnbåge

1 msk smör- & rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Kräfttsatsiki:

en halv gurka

0,5 tsk salt

150 g kräftstjärtar

2 dl matyoghurt

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm svartpeppar

Så här gör du:

Riv gurkan grovt på hushållspapper. Strö över salt och låt dra cirka 15 minuter. Låt kräftstjärtarna rinna av och grovhacka dem. Pressa ur gurksaften, blanda gurka med kräftor, matyoghurt, vitlök och peppar. Pensla fisken med smör- & rapsolja och krydda med salt och peppar. Grilla fisken 3-4 minuter på varje sida. Receptet kommer från Arla.