Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gretzer kan fortsätta i landslaget

Annons


För en månad sedan sade hoppningens förbundskapten Maria Gretzer upp sig. Nu kan hon tänka sig en fortsättning i landslaget.

-Det är mycket möjligt, men i vilken form vet jag inte ännu, säger hon till TT.

Maria Gretzer, 50, tog över ett stormigt hopplandslag hösten 2005 där starka viljor och åsikter spretade åt olika håll.

Svante Johansson, som vann Grand Prix-hoppningen i Globen i söndags med Saint Amour, ser gärna att Gretzer stannar.

-Maria har betytt mycket för landslaget, hon har fått in en fin stämning. Det är också viktigt för att det blir klart med en förbundskapten snabbt eftersom vi har ett EM-år framför oss, sade Johansson till TT i söndags.

Gretzer har fått höra att de aktiva vill ha henne kvar.

-Det är förstås väldigt kul och hedrande, säger Gretzer, som är aning fåordig om sina nya tankar.

-Jag kan väl säga att vi håller på och jobbar på lösningar och kan vi bara få ihop bitarna så kommer jag att fortsätta i landslaget.

Bo Helander, ordförande i svenska ridsportförbundet, sade till TT i fredags:

-När det gäller hopplandslaget så jobbar vi på en lösning men har en bit kvar. Vi söker både en grenledare och en rikstränare, för det krävs så mycket.
Bra klimat

Gretzer sade upp sig för att hon ville ägna mer tid åt sin privata rörelse i Tygelsjö strax utanför Malmö. Samtidigt förklarade hon för hoppledningen att hon skulle kunna vara kvar tills man hittat en ersättare. Kontraktet löper till och med sista april nästa år.

-Jag ville ju inte bara sluta sådär, säger hon. Vi har verkligen vänt på alla stenar utan att hitta en ersättare och då får man försöka hitta andra lösningar.
Roligt jobb

-Sedan är det ju också ett väldigt roligt jobb, särskilt när man känner ryttarnas stöd. Vi har även ett fint klimat i landslaget och det ser bra ut för framtiden. Titta bara på Helena (Lundbäck), Svante (Johansson), Malin (Baryard-Johnsson) och Linda (Heed). De har ju vunnit flera tävlingar med nya hästar den sista tiden och resultatet i Globen i helgen var ju det bästa någonsin.

TT: När räknar du med att allt ska vara klart?

-Innan nyår.

Mer läsning

Annons