Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greta Wasell

Greta Wasell, född Larsson, Mörsil, har avlidit i en ålder av 73 år.

Hon var född i Blästersved, Mörsil och blev sin hembygd trogen hela livet. Som 17-åring deltog hon bland annat i brandbevakning från ett torn i närheten av hemmet. På 50-talet gick hon Rösta hushållsskola.

Greta gifte sig i början av 60-talet med Tore Wasell och de fick två söner tillsammans. Makarna hade ett litet jordbruk där Greta skötte alla de förekommande sysslorna, bland annat med djuren. I början av 70-talet sökte den kände meteorologen Curry Melin på SMHI efter ställen att etablera väderstationer på och en av platserna blev hos makarna Wasell. Greta skötte rapporteringen morgon och kväll till en början, men så småningom ändrades det till rapportering var tredje timme dygnet runt. I mitten av 90-talet blev det en ny omorganisation vilket innebar att Greta kunde få läsa av mätarna morgon och kväll, vilket hon fortfarande var verksam med vid sin bortgång.

Hon var medlem i IOGT-NTO sedan unga år, tyckte om att plocka bär och åkte på en del bussresor, både inom- och utomlands.

Greta blev änka 1999 och sörjs och saknas av sonen Anders, sonen Lennart med sambo Katarina och deras barn Emma och Ida samt övrig släkt och vänner.