Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Greta Rödén

/

Vår älskade mamma avled lugnt och stilla i sitt hem, två veckor efter sin 89-årsdag.

Annons

Hon var född och uppvuxen i Vamsta, med en yngre bror och sina föräldrar som var jordbrukare. Hon fick tidigt hjälpa till med alla de sysslor som finns på en gård.

Tunnbrödsbakningen tillsammans med vår mormor Erica genererade i att det kunde installeras vattenburen centralvärme hemma i Vamsta tidigt 30-tal. De bakade, och sålde sedan brödet på torget i Östersund.

Mamma träffade sin blivande man, vår pappa Olle, i tidigt 40-tal och tillsammans fick de oss tre barn. De övertog hennes föräldrars gård 1960 och drev sedan jordbruket tillsammans helg som vardag.

Gården övertogs senare av sonen med familj men mamma och pappa bodde kvar i en nyuppförd villa på samma fastighet och där fick de tio fina år tillsammans, då de hade möjlighet att göra resor och hälsa på släkt och vänner i USA och Kanada bland annat.

Efter pappas bortgång för tio år sedan, bodde mamma kvar och klarade sig själv med det mesta, men hade god tillsyn av hemtjänsten de senaste åren.

Hon engagerade sig tidigt i samhällsfrågor i Centern och CKF och hade uppdrag i socialnämnd och kommunfullmäktige i Brunflo och sedan i Östersund.

Under flera år var hon även engagerad inom kyrkofullmäktige och som kyrkvärd i Brunflo.

Mammas stora passion var vävning och sömnad. Hon har vävt och gett bort, mattor, gardiner, dukar och ranor, ofta efter egen design.

För våra föräldrar blev barnbarnen och senare även barnbarnsbarnen en källa till stor glädje och de har med nöje tillbringat mycket tid i Vamsta.

Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi minns henne med glädje.

Barnen

Annons