Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grenslåt och Folke i ny publiksuccé

Succén var förstås given! På förhand. Det här var tredje gången för den norsk-svenska gruppen Grenslåt att lyckas fylla bygdegården i Laxviken.

Annons

– En helt rätt satsning, berättade Gösta Bengtsson som hälsade välkommen till vårens bästa musikkafé med stående ovationer från en förväntansfull publik.

– Vilket drag och vilka musiker det finns, inflikade Carl Erik Backeryd, som åkt från Fannbyn speciellt för den här tillställningen, men så är han också en van chaufför från bussbranschen.

Eiris Själander med maken Bengt Åke hade lite närmare, då de åkt de två milen från Raftälven.

Ja, den här kvällen var lite speciell för vänner av taktfast och spelglad musik. Och det bara fortsätter. Laxvikens bygdegårdsförening står rustad för sin tredje augustifestival - Can Jämt, berättade Edwin Erickson och hans maka Connie som just nu vistas i byn för att lägga puzzlet för sommarens stora evenemang.

Grenslåtkvartetten (till tre fjärdedelar medlemmar från Snåsa, Sörli-Nordli) samt störste glamusikentusiasten från Norderåsen, Lars-Håkan Eriksson, håller måttet alla kategorier när det gäller gammeldansgenrens bevarandegärning.

Förstärkningen och en sann publikmagnet var naturligtvis veteranen Folke Lindqvist, som alltid visar upp den rätta, positiva attityden när det gäller glädjespridandet. Inte bara som dragspelare utan även som historieberättare.

Många musikprofiler syntes bland en uppsluppen publik. Medlemmar ur Offerdals spelmanslag och två ur ”Mera drag i dur”, Alf Hansson med dragspelande dottern Katarina. Samtliga samlande på ny inspiration inom den så kallade ”Glamusiken”.

Den här kvällen kommer många att minnas med glädje och gamman. Stående ovationer under hela framförandet av polkan ”Åresväng” är bevis nog för att tyda vad folket vill ha mer av. Även idag.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons