Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grelsson tog storslam i enduro-SM i Söderhamn

Seger i tävlingen, guld i junior-SM samt som kronan på verket – slutseger i 125-cupen.
Avslutningen av enduro-SM i Söderhamn under lördagen bjöd på rena rama kinderägget för Joakim Grelsson.

Annons

Den sjätte och avslutande deltävlingen i enduro-SM avgjordes i Söderhamn. Fyra prov kördes lika många varv.Joakim Grelsson kom till start som ledare i klassen JSM1. Han hade fyra poängs marginal till Erik Appelqvist, Kortedala, som dock tvingats lämna återbud efter att ha skadat sig i samband med VM-deltävlingen i Frankrike förra helgen. Istället var det Pontus Skog, Karlskoga, som utgjorde det största hotet, nio pinnar efter i sammandraget.Men någon fara på taket var det aldrig. Joakim vann med nio sekunder före Tibros Anton Sandstedt. Nyss nämnde Skog slutade trea.Och därmed var saken klar. Titeln i JSM1 säkrades med hela 14 pinnars marginal till Pontus Skog.

– En bra tävling för min del. I synnerhet det fjärde provet, på gräs, stämde riktigt bra för mig, sammanfattade segraren efter prisutdelningen.

Nervöst?

– Inte särskilt. En fjärdeplats idag hade räckt för att jag skulle säkra JSM-guldet.

Joakim fick det stora nöjet att kliva högst upp på prispallen två gånger på lördagseftermiddagen. Han lade nämligen även beslag på den sammanlagda förstaplatsen i 125-cupen. Här slutade Erik Appelqvist tvåa ”i kavaj”, medan Pontus Skog knep tredje plats.Totalsegrare i Söderhamn blev Karlskogas Joakim Ljunggren efter en hård kamp med Albin Elowson, Skövde. 17 sekunder skilde vid målgång och därmed tog Ljunggren ännu en SM-titel – på samma poäng som Elowson, men med bättre resultat i denna särskiljande sista deltävling i mästerskapet.