Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greenpeace stoppar avverkning i Bräcke kommun

Skogsmaskiner som var på väg att avverka skog i Harrsjöskogen har stoppats av Greenpeace. SCA är beredda att lyssna till kritiken.

Harrsjön ligger i södra delen av Bräcke kommun. Här finns skog med många arter som är rödlistade. Därför vill miljöorganisationen hindra avverkning. Sju aktivister var på plats för att inventera, ingen av dem härifrån länet.

– Den här skogen är en av de få riktiga skogar som finns kvar i Sverige. Den måste skyddas. SCA måste sluta avverka i skogar som spelar en avgörande roll för vår framtid. Skogen lagrar mycket kol och måste skyddas om vi skall kunna rädda mångfalden av liv, säger Lina Burnelius, ansvarig för skogsfrågor på Greenpeace.

Se Greenpeace video från Harrsjöskogen:

Att avverkningen har avbröts när aktivisterna dök upp i området bekräftas av skogsvårdschef Ola Kårén. Det var en säkerhetsfråga, men bolaget är också berett att sätta sig in i kritiken om att det ska finnas rödlistade arter i området. Avverkningen skjuts upp, förmodligen till våren.

Framöver kommer företrädare från SCA och Greepeace att träffas på plats vid Harrsjön.

–    Vi har lovat att titta närmare på om det finns skyddsvärden som inte beaktats, säger Ola Kårén.

– Det är positivt att SCA vill träffa oss, säger Lina Burnelius. Hittills har SCA inte respekterat de invändningar Greepeace kommit med, men hon hoppas att det kan bli så den här gången.

Läs fler nyheter:

Lampbrand orsakade utryckning till Folkets hus i Mörsil

  ”Ledningen har inte fungerat på länge” – facket om fusket på gruppbostäder i Krokom

Välgörenhetsbedragare gripna efter tips från allmänheten

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i sin närhet.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android:

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app