Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grattis, nya läkare

I dagarna tar den första kullen läkarstudenter i Östersund sin examen. Från Centerpartiet vill vi skicka ett stort grattis till er examen. Vi vill också skicka ett grattis till länets befolkning och landstinget att vi har en bra utbildning som gynnar länet! Centerpartiet drev frågan hårt om att regionalisera läkarutbildningen från Umeå. Vi såg redan då behovet att få fler utbildningsplatser och att dessa också måste finnas på fler platser i landet.

Nu, några år senare, kan vi se att studenterna trivs, fler säger att de vill bo och arbeta här och att övrig personal inom landstinget och universiteten är nöjda med satsningen. Vi ser också att forskning och studier inom hälso- och sjukvården ökar till fördel för länets befolkning. Detta innebär att också den direkta vården för länets medborgare utvecklas positivt.

Vi ser fram mot ett utvecklat samarbete för ett friskare, rikare län där fler människor får framtidstro!

 

Thomas Andersson, Gruppledare för Centerpartiet i Jämtlands läns landsting

Marianne Larm Svensson, Centerpartiet, landstingsledamot och riksdagskandidat