Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grattis: Naime, 93 år, firades med livsresor och hurrarop!

Gunnel Elisabet Jonsson, Sven Olov Olofsson och Naime Nilsson på äldreboendet i Åshamra, Hammerdal, kan nu andas ut och börja leva som vanligt igen, när besöksförbudet upphävs från 1 oktober.

Några dagar tidigare, på Naimes 93-årsdag, gratulerade Gunnel och Sven Olov med värme, omtänksamhet och hurrarop.

Sen började det verkligt intressanta, när Gunnel berättade om sin resa genom livet med språkstudier vid Uppsala universitet, som slutade med att Gunnel blev skohandlarbiträde i pappa Jonas skoaffär i Zetterbergs-husets källare i Hammerdal. Mamman Olga Henriette fanns också med på ett hörn i den intressanta livsresan.

Gunnels kärlek har hela livet varit japanen Shohackiro Hishiki som kom till Uppsala under andra världskriget som överste. Shohackiro stannade i Sverige och läste juridik vid universitet och blev jur. doktor. Gunnel fick varje år besök av sin kärlek på distans.

Så var det dags för Sven Olofs berättelse om pappa Anders Olofsson som var smeden med mjölkkorna i Berget. Gertrud Frestadius hette Sven Olofs mamma som var en mycket god människa i alla avseenden. Sven Olov började som postkörare, som sedan titulerades för lantbrevbärare med dagliga turer till Gåxsjö över Raftsjöhöjden. När Sven Olov efter postsorteringen i Hammerdal påbörjade dagsturen hade han runt 10 000 kronor i den stora portmonnän, som minskade efter utbetalningar längs vägen. Det fanns inte den minsta rädsla till rån när Sven Olov rattade sin Volvo PV genom Hammerdalsbygden.

Det märks att Sven Olov sträcker på sig och blir stolt när han berättar om sina tre flickor. En i Hammerdal, en på kommunalkontoret i Strömsund och en på SCA:s kontor i USA.

Naime blev verkligen uppvaktad genom att få höra om livsresorna och som avslutning bjöd Gunnel Björk på rullrån och chokladtryfflar under överinseende av den trevliga personalen Nina Ottosson och Madelen Andersson.

Sture Björk

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel